Ζώντας με… Bitcoin – Ιδού κάποιοι νέοι που έκαναν επάγγελμα την “κρυπτο-μανία”

 

Aπό: Samantha Sharf

Το 2011, ο Olaf Carlson-Wee είχε μόλις 700 δολάρια σε αποταμιεύσεις και τα επένδυσε σχεδόν όλα στο Bitcoin. Στη συνέχεια, έπεισε τον εργοδότη του να του πληρώσει μισθούς 50.000 δολαρίων στο ψηφιακό νόμισμα. Ο σπιτονοικοκύρης του, παράλληλα, συμφώνησε να πληρωθεί σε bitcoins για το νοίκι. Και όταν έτρωγε έξω, οι φίλοι του πλήρωναν τον λογαριασμό και εκείνος τους έστελνε bitcoins για να πληρώσει το μερίδιό του.

Μετά από 6 χρόνια, εξακολουθεί να είναι δύσκολο να ζει κανείς μόνο με bitcoins και άλλα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, η υπομονή του Carlson-Wee τον αποζημιώνει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Τον Σεπτέμβριο του 2016, ίδρυσε ένα  hedge fund αποκλειστικά για ψηφιακά νομίσματα, το Polychain Capital, με 4 εκατ. δολ. στο ταμείο. Έναν χρόνο μετά, διαχειρίζεται 250 εκατ. δολ.. Και αυτό εν μέρει λόγω της ανόδου που έχουν γνωρίσει οι τιμές των κρυπτονομισμάτων.

“Μου φαίνεται τόσο λογικό – η ιδέα ενός διαδικτυακού παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, που είναι προσβάσιμο 24 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο και συνιστά προϊόν ενός software και όχι τραπεζών”, σημείωσε ο 27χρονος Carlson-Wee, μιλώντας στο συνέδριο του Forbes “30 Under 30”.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει ξεπεράσει τα 100 δισ. δολ. φέτος και ολοένα και “ξεφυτρώνουν” νέα νομίσματα. Προφανώς, ο Carlson-Wee δεν είναι ο μόνος που “υποκύπτει” σε αυτήν τη μανία. Στο πάνελ, τον συνόδευαν η Kathleen Breitman και ο David Vorick. Η Breitman είναι συνιδρύτρια και CEO της Tezos και ο Vorick είναι συνιδρυτής της Sia.

Οι “απ’έξω” συχνά  συγκρίνουν την ανάδυση των κρυπτονομισμάτων με τη “φούσκα” των dot-com. Ωστόσο, ίσως δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα.

Και οι τρεις τους – Olaf Carlson-Wee, Kathleen Breitman και David Vorick – μίλησαν για τα κρυπτονομίσματα με μια συγκρατημένη αισιοδοξία, όχι φανατισμό. Τι συμβουλή έχουν να δώσουν στους ανθρώπους που επενδύουν για πρώτη φορά σε κρυπτονομίσματα; Η άγνοια δεν είναι φίλη σας. Να είστε προσεκτικοί. Καταλάβετε τη θεωρία και την τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από ό,τι αγοράσετε πριν το αγοράσετε.

capital.gr

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY