Το κτύπημα στο Παρίσι και η τρομοκρατία ανά τον κόσμο

 

Η Παρασκευή και 13 ήταν όντως γουρσούζικη μέρα για το κέντρο της Γαλλίας. Ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκαν εκατοντάδες πολίτες από το κτύπημα των Τζιχαντιστών.  Πρόκειται για μια επίθεση των Ισλαμιστών σε έξι διαφορετικές τοποθεσίες της Γαλλικής πρωτεύουσας. Η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο στάδιο του Παρισιού, σε δυο εστιατόρια και σε ένα μουσικό χολ την ώρα που διεξαγόταν συναυλία αποδεικνύουν ένα καλά οργανωμένο έγκλημα.

Τα αιματηρά επεισόδια του Παρισιού δεν επέφεραν μόνο ένα τρανταχτό σοκ στην κοινωνία.

Ο απολογισμός της επίθεσης αυτής δεν είναι μόνο οι 132 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες.  Οι δράστες πέτυχαν να αναστατώσουν ανθρώπους ανά το παγκόσμιο. Οι ηγέτες των διαφόρων χωρών προέβησαν σε δηλώσεις για συμπαράσταση του Γαλλικού κοινού και φάνηκαν έτοιμοι να παραχωρήσουν βοήθεια στην αντιμετώπιση των δραστών και του Ισλαμικού κράτους.  Πολλά κράτη συμπαραστάθηκαν στο Γαλλικό λαό ντύνοντας μνημεία, κτήρια και αγάλματα στα χρώματα της Γαλλικής σημαίας.  Μέτρα προστασίας και άμυνας έχουν ήδη παρθεί και δεν πρόκειται μόνο για την Γαλλία.

sdf

Ειδικοί προειδοποιούν ότι η επίθεση αυτή έχει οικονομικές επιπτώσεις στη Γαλλία καθώς οι Γαλλικές αρχές αποδέσμευσαν ένα μεγάλο ποσό προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών τους.  Εκτός αυτού, αναμένεται και πλήξη του Τουρισμού στη Γαλλία κατά τους επόμενους μήνες.  Παρόλο που οι αρμόδιοι συμβουλεύουν τους τουρίστες να μη προβούν σε αλλαγή ή ακύρωση του εισιτηρίου τους, πολλοί από αυτούς δεν νιώθουν πλέον ασφαλής να ταξιδέψουν στη Γαλλία ή σε πόλεις που θεωρούνται «επόμενες», όπως το Λονδίνο και η Ρώμη. Συνεπώς η οικονομική κρίση θα βαθαίνει αντί να επουλωθεί.

Μαζί με τα θύματα έσβησε και η κοινωνία μας!

Τα σύνορα της Γαλλίας έχουν ήδη κλείσει προκειμένου να βρεθούν οι δράστες.  Πολυσύχναστοι και κρατικοί χώροι παραμένουν κλειστοί από την Παρασκευή.  Η μετακίνηση των πολιτών είναι πλέον περιορισμένη.  Οι πολίτες κληθήκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρις ότου να ανακοινώσει η Γαλλική κυβέρνηση την ασφάλεια τους.

Διάφορες χώρες είναι σε επιφυλακή μη γνωρίζοντας τις επόμενες κινήσεις των Ισλαμιστών. Κάτοικοι έχουν περιορίσει κατά πολύ τις κινήσεις τους και ιδιαίτερα σε χώρους κλειστούς  και με πολυκοσμία.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι δράστες πέτυχαν αυτό που ήθελαν! Κυριαρχεί ο φόβος και ο τρόμος προς το «πρόσωπο» τους.

Η κάλυψη των γεγονότων έγινε σε τέτοιο βαθμό που άνθρωποι ανά τον κόσμο τρομοκρατήθηκαν! Η περιγραφή του ως το πιο σημαντικό κτύπημα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, προκαλεί απορίες.  Είναι το τέλος; Έχουμε μέλλον; Ή μήπως αυτό ίσως να είναι και η αρχή του τέλους;

Γιατί το Παρίσι;

Σύμφωνα με την έρευνα της Amanda Botfeld, το Παρίσι αποτελεί μια «μικρογραφία» του κόσμου.  Το Παρίσι είναι η πόλη της μόδας, της τέχνης, της αγάπης και του φαγητού.  Είναι η πόλη του διαφωτισμού, μια δημοκρατική πόλη.  Οι θύτες παλεύουν για να εδραιωθεί η πίστη τους, αυτό που θεωρούν πρέπον, δεν ενδιαφέρονται για θύματα.  Στηρίζονται στο γεγονός ότι στην επόμενη τους ζωή θα είναι «άξιοι».

Η ερευνήτρια αυτή θεωρεί λοιπόν ότι το Παρίσι είναι όλοι εμείς. Αποτελεί μια σύνοψη του κόσμου της παραγωγής και της κατανάλωσης, της δημοκρατίας και της ελευθερίας των πολιτών της.

sfvfs

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY