Αγάπη. Μια λέξη εκατοντάδες συναισθήματα και χιλιάδες εικόνες. Όλοι έχουμε βιώσει την αγάπη και ξέρουμε πόσο επώδυνο είναι να την χάνεις, ειδικά εκεί που δεν το περιμένεις. Ένα απρόσμενο μήνυμα , μια φράση που σε τελειώνει , σε πληγώνει και νιώθεις πως φτάνεις στο τέλος. Αναρωτιέσαι , τι θα κάνω τώρα; Πως θα συνεχίσω τη ζωή μου χωρίς αυτόν τον άνθρωπο; Ερωτήσεις και απορίες που βασανίζουν ακατάπαυστα το μυαλό σου επί μέρες , εβδομάδες ή και χρόνια.

Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Αυτό έχουμε μάθει όλοι. Πόσος χρόνος χρειάζεται όμως; Γιατί δεν ορίζει κάποιος τον χρόνο που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να πάψει να νοιάζεται, να πονάει και να περιμένει;

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει  κάποιος που να μπορεί να δώσει μια σαφή απάντηση σε αυτό το αιώνιο ερώτημα. Πιθανόν η απάντηση να βρίσκεται μέσα μας. Εδώ είναι η στιγμή που πρέπει να αποδείξουμε στον εαυτό μας πόσο αντέχουμε και πόση δύναμη έχουμε . Το λάθος είναι πως σκεφτόμαστε. Σκεφτόμαστε  πάρα πολύ και αυτό μας σκοτώνει. Στιγμές, όμορφες και άσχημες, και ερωτήσεις , πολλές ερωτήσεις που δηλητηριάζουν το μυαλό μας. Πως μπορεί ένας άνθρωπος να ξεχάσει τόσο εύκολα; Πώς μπορεί να μην με έχει στην καθημερινότητα του; Τέτοιου είδους ερωτήσεις. Ερωτήσεις μιζέριας και κατάντιας γιατί εμείς απλά δε μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος και να προχωρήσουμε.

Ίσως είναι άδικο γιατί μάλλον εμείς απλά νιώθουμε περισσότερο ή και πιο έντονα από κάποιους άλλους αλλά αφού αυτό έχεις πρέπει να μάθεις  να ζεις με αυτό ,όποιες και να είναι οι επιπτώσεις, και να το αντιμετωπίζεις κατάλληλα. Πρέπει να μάθεις να βάζεις τέλος. Και ξέρεις πως αυτό έρχεται όταν ένας απ’τους δύο απλά σταματάει να ενδιαφέρεται και να υπάρχει. Ναι, να υπάρχει , κάτι που είχες συνηθίσει τόσο καιρό και τώρα πρέπει να προσαρμοστείς με αυτή την απώλεια. Δεν υπάρχουν περιθώρια για παρακάλια πλέον. Δεν είσαι πρόθυμος να δώσεις τίποτα αλλά ούτε να πιστέψεις σε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις .

Η ζωή είναι μικρή και πρέπει να μάθεις να ζεις κάθε λεπτό όσο πιο εποικοδομητικά και χαρούμενα γίνεται. Βγες με φίλους, κάνε νέες γνωριμίες, άνοιξε τα φτερά σου και πέταξε προς μία νέα εμπειρία. Όσο προβλέψιμο κι αν ακούγεται, είναι κάτι που ισχύει. Τα καλύτερα έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY