Οι πιο αγαπητοί και οι πιο μισητοί CEO στην Αμερική

 

Από: Jeff Kauflin

Ορισμένοι CEO έχουν κατορθώσει να μετατρέψουν τους εργαζομένους τους και το αμερικανικό κοινό σε πιστούς ακόλουθούς τους, την ώρα που κάποιοι άλλοι έχουν οδηγήσει τις εταιρείες τους σε κρίσεις δημοσίων σχέσεων, εξοργίζοντας τη χώρα με την στάση τους. Ποιοι λοιπόν έχουν τους περισσότερους υποστηρικτές και ποιοι τους λιγότερους; Η Owler, μια εταιρεία ερευνών για επιχειρήσεις πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους πιο αγαπητούς και πιο μισητούς CEO.

Μεθοδολογία

Συνήθως οι χρήστες επισκέπτονται την Owler για να αναζητήσουν πληροφορίες για τους εργοδότες τους ή τους ανταγωνιστές τους. Οικονομικοί αναλυτές και επενδυτές τη χρησιμοποιούν στη προσπάθεια τους να αξιολογήσουν τις εταιρίες που ερευνούν. Το site της προσφέρει δωρεάν πληροφορίες για τα έσοδα εταιρειών, νέα για αυτές, ενώ διαθέτει προς πώληση αναλύσεις.

Για αν δημιουργήσει τη λίστα με την κατάταξη των αγαπητών/μισητών CEO, Owler ζήτησε από τους χρήστες που παρακολουθούν μια εταιρία, να βαθμολογήσουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της, κατατάσσοντας τον ως “θετικό” ή “ουδέτερο” ή “αρνητικό”. Μια θετική αξιολόγηση μετρούσε ως 100%, μια ουδέτερη ως 50% και μια αρνητική ως 0%, στο συνολικό σκορ του CEO. Ένας διευθύνων σύμβουλος θα έπρεπε να λάβει τουλάχιστον 10 αξιολογήσεις για ενταχθεί στη λίστα.

Η αξιολόγηση της Owler, διαφέρει από την αντίστοιχη της Glassdoor.com, στο γεγονός ότι στη δεύτερη μπορούσαν να ψηφίσουν εργαζόμενοι ή πρώην εργαζόμενοι των εταιρειών.

Οι πιο αγαπητοί

O Craig Jelinek της Costco είναι ο πιο αγαπητός διευθύνων σύμβουλος. Η μετοχή της εταιρίας λιανικού εμπορίου στις αρχές του μήνα έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα της και τα κέρδη της πέρσι βρέθηκαν σε ιστορικό υψηλό. Στη λίστα ακολουθεί ο Arne Sorenson, επικεφαλής της Marriott International. Μετά την περσινή εξαγορά της Starwood, η Marriott έγινε η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα του κόσμου, με περισσότερα από 6.000 ξενοδοχεία και 1.000.000 δωμάτια. Αγαπητός είναι και ο CEO της Delta Air Lines, Ed Bastian, γεγονός που εντυπωσιάζει, καθώς οι επικεφαλής τριών άλλων αεροπορικών εταιριών φιγουράρουν ανάμεσα στους πιο μισητούς.

Οι πιο μισητοί CEO

1 Oscar Munoz – United Airlines

2 Marissa Mayer – Yahoo

3 Marcelo Claure –  Sprint

4 John Legere – T-Mobile

5 Gerry Smith – Office Depot

6 Doug McMillon – Walmart

7 Gary Kelly – Southwest Airlines

8 Meg Whitman – HP Enterprise

9 Doug Parker – American Airlines

10 Dion Weisler – HP

11 Alex Molinaroli –  Johnson Controls

 

capital.gr

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY