Προϋποθέσεις για μια υγιή σχέση

Από: Carinya

qw

Όλοι μας θέλουμε να έχουμε ένα σύντροφο δίπλα μας που να μπορεί να μας στηρίζει στα δύσκολα, να μας καταλαβαίνει, να μοιραζόμαστε χαρές και λύπες μαζί και να ξέρουμε πως ότι κι αν συμβεί θα έχουμε αυτό το άτομο δίπλα μας να μας δίνει δύναμη.

 

Δυστυχώς όμως στην κοινωνία την οποία ζούμε όσο πάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο ακατόρθωτο αυτό το πράγμα. Ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του και πως θα περνά καλύτερα, ο εγωισμός κτυπάει κόκκινο και σταματάμε να βλέπουμε τις ανάγκες του συντρόφου μας. Για να μπορεί να υπάρξει μια σχέση πρέπει και οι δύο άνθρωποι να έχουν τα ίδια θέλω. Δηλαδή να επιθυμούν και οι δύο να ανήκουν σε ένα άτομο, διότι αν μόνο ο ένας από τους δύο είναι έτοιμος να μπει σε μια σχέση πάντα θα υπάρξει ανισορροπία.

Διαφωνίες είναι αδύνατο να μην υπάρχουν μέσα σε μια σχέση αλλά το θέμα είναι να μάθει το κάθε ζευγάρι να τις χειρίζεται. Οι φωνές και οι τσακωμοί ποτέ δεν βοήθησαν κανένα να λύσει τα προβλήματα του, αντιθέτως βοηθούν στο να διαλυθεί η σχέση. Καλύτερα είναι όταν και τα δύο πρόσωπα ηρεμήσουν και καθαρίσει το μυαλό τους να βρουν λύσεις μέσα από ένα διάλογο.

er

Όταν κάποιος βρισκόμενος μέσα σε μια σχέση έχει αντιληφθεί πως το συναίσθημα του έχει τελειώσει πρέπει να κάνει πίσω και να τερματίσει αυτή την σχέση διότι οι σχέσεις από συνήθεια πάντα καταλήγουν άσχημα αφού αυτός που έχει βαρεθεί θα γυρίσει αλλού και ο άλλος απλά θα πληγώνεται. Είναι άσχημο μέσα σε μια σχέση ο ένας από τους δύο να δίνει περισσότερα. Αν δεν παίρνεις ότι δίνεις κάπου αυτό κουράζει.

 

Το μόνο σίγουρο είναι πως σε μια σχέση αν δεν υπάρχει υπομονή, αλληλοκατανόηση και προπάντων αγάπη είναι δύσκολο να συνυπάρξουν δυο άνθρωποι!!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY