Στον ανακριτή οδηγείται ο δεύτερος δράστης του Μένη Κουμανταρέα

Από: Ζένια Μαμαλέτου*

 

download
Μένης Κουμανταρέας

 

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα  ο 29χρονος Ρουμάνος, Cosmin Gaitan, όντας ύποπτος για τη δολοφονία ενός από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς, τον Μένη Κουμανταρέα.

Ο ίδιος παραδόθηκε στις αρχές την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου υποστηρίζοντας την αθωότητά του και δηλώνοντας πως ο συγκατηγορούμενός του ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία του συγγραφέα.

Untitled1
Ύποπτος για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα ο Cosmin Gaitan.

 

Ο 26χρονος Ρουμάνος, Στεφάν Σ., συγκατηγορούμενος του Cosmin Gaitan, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί, είχε πέσει σε αντιφάσεις ενώπιον των δικαστικών Αρχών αναφορικά με τις  συνθήκες της δολοφονίας του Μένη Κουμανταρέα.

Επιπλέον, υποστηρίζει και αυτός πως είναι αθώος, προσάπτοντας στον Cosmin Gaitan τις ευθύνες για τη δολοφονία.

Μάλιστα, ο δεύτερος κατηγορούμενος υποστήριξε πως «λάτρευε» το θύμα και ότι είχαν «σχέση εμπιστοσύνης».

Ο Στεφάν Σ. πρόσθεσε: «Είμαι αθώος, δεν έχω κάνει τίποτα, τον αγαπούσα αυτόν τον άνθρωπο».

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Cosmin Gaitan φαίνεται να ήταν εκείνος που είχε υπό την κατοχή του 150.000 ευρώ τα οποία είχε πάρει, αρχικά τουλάχιστον, ο Μένης Κουμανταρέας από την πώληση του σπιτιού του σε βόρειο προάστιο της Αθήνας.

Οι εκτιμήσεις των αρμόδιων αρχών βασίζονται στο ότι ο κατηγορούμενος φαίνεται να ξόδευε μεγάλα χρηματικά ποσά την τελευταία περίοδο.

Αυτό θεωρείται και το κίνητρο της δολοφονίας του αδικοχαμένου συγγραφέα.

Σε βάρος των δύο αλλοδαπών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εκ προθέσεως και από κοινού ανθρωποκτονία, σε συνδυασμό με από κοινού απόπειρα ληστείας.

Κάποιο φως στην υπόθεση για τη σχέση που είχαν οι δύο δράστες με τον 83χρονο συγγραφέα φαίνεται να έδωσαν το νέο του αυτοβιογραφικό βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη «Ο θησαυρός του χρόνου», το οποίο διαβάστηκε για περαιτέρω στοιχεία και από τις αστυνομικές αρχές, αλλά και μία εκ βαθέων συνέντευξη την οποία είχε δώσει ο ίδιος ο συγγραφέας στην Ελευθεροτυπία το 2010.

Στη συνέντευξή του είχε πει: «Τον τελευταίο καιρό μού φαίνεται ότι διαρκώς την παραμελούσα… (τη γυναίκα του Λίλη, για την οποία ετοίμαζε το τελευταίο του μυθιστόρημα εδώ και πέντε χρόνια με σκοπό να γράψει όλα αυτά που ήθελε και ποτέ δεν της είπε όσο βρισκόταν εν ζωή). Απορώ ακόμα για την καταπίεση και δυσφορία που ένιωσα τα πρώτα χρόνια του έγγαμου βίου και το πώς είχα επιτρέψει σε φίλους διάφορα σχόλια, ότι τάχα είχα προδώσει τον βαθύτερο εαυτό μου. Ποτέ δεν είχα κρύψει τη σεξουαλικότητά μου παρεκτός από τους γονείς. Μου είναι αδιανόητο ότι υπάρχουν άντρες που μια ζωή κρύβουν από τη σύντροφό τους ότι πιθανώς να ποθούν έναν άλλο άντρα. Το ότι παντρεύτηκα για να κλείσω τα στόματα και να βολευτώ -το λέω γιατί μου το είχε πετάξει κατάμουτρα κάποτε ένας κυκλοθυμικός, κατά τα άλλα ταλαντούχος συγγραφέας- είναι το μεγαλύτερο ψέμα… Ποτέ δεν πίστεψα ότι πλαγιάζοντας με το ίδιο μου το φύλο την απατώ».

 

*Φοιτήτρια Journalism – University of Salford   

 

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY