Το LPG έρχεται στη ζωή μας το 2016, συμφέρει ή όχι τον καταναλωτή;

Από: Χαράλαμπος Χαραλάμπους *

Mια πρόσθετη επιλογή αναμένεται να γίνει το υγραέριο, στην λίστα με τις επιλογές των καυσίμων κίνησης του καταναλωτή, στις αρχές του επόμενου έτους. Όπως πρόσφατα προαναγγέλθηκε από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, ο στόχος της ένταξης του υγραερίου στην αγορά έχει οριοθετηθεί  στο πρώτο τετράμηνο του 2016.

Αν δεν υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στις διαδικασίες ένταξης του υγραερίου στην αγορά κίνησης, αυτό σημαίνει ότι ο καταναλωτής θα έχει μια, κατά τα φαινόμενα, πιο οικονομική λύση για την διακίνηση του. Η πολιτική που ασκείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπέρ του υγραερίου, με την χαμηλή φορολόγηση του, αλλά και η οικολογικότητα του είναι επίσης παράγοντες που θα προσφέρουν τα μέγιστα στην διάδοση του.

Παρά την αυξημένη χρήση του καυσίμου η Ε.Ε δεν αναμένεται να αυξήσει τους φόρους κατανάλωσης στο υγραέριο μέχρι και το 2022. Ο φόρος κατανάλωσης στο υγραέριο θα παραμείνει στα 7 σεντ το λίτρο, την ίδια ώρα που ο φόρος κατανάλωσης στη βενζίνη είναι στα 48 σεντ το λίτρο.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος, για την εισαγωγή και προώθηση του υγραερίου στη χώρα μας. Πάνω απ’ όλα όμως εξασφαλίζει και την χαμηλή τιμή του υγραερίου, αφού σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος παραγωγής του θα κοστίζει μέχρι και 50% φθηνότερα σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα.

prosfora_gia_car_gaz_top

Πλεονεκτήματα – Μειονεκτήματα

Αν κάποιος θέλει να βάλει σε μια ζυγαριά τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η υγραεριοκίνηση σε σχέση με τα μειονεκτήματα, τότε εύκολα μπορεί να φτάσει στο συμπέρασμα ότι τα πρώτα υπερτερούν έναντι των δευτέρων.

Καταρχάς η χρήση του υγραερίου στην αυτοκίνηση προσφέρεται για οδηγούς που έχουν στο καθημερινό τους δρομολόγιο την κάλυψη μεγάλων διαδρομών, αφού είναι μια οικονομική πηγή ενέργειας. Σε συνδυασμό με την χαμηλή φορολόγηση που απολαμβάνει από την Ε.Ε, συμβάλει στην μείωση του προϋπολογισμού του καταναλωτή για τις μεταφορές του. Χαρακτηριστικά, αναμένεται όπως με την χρήση του υγραερίου θα επιτυγχάνεται εξοικονόμηση περίπου 50% του κόστους μετακίνησής καθημερινώς, κάτι που επιτρέπει την απόσβεση του κόστους μετατροπής σε διάστημα ενός έτους.

Επίσης, οι εκπομπές ρύπων είναι σημαντικά λιγότερες συγκριτικά με τα υπόλοιπα καύσιμα κίνησης, ενώ τα καυσαέρια δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου σωματίδια, κάτι που σημαίνει τον περιορισμό της ρύπανσης.

Η μεγαλύτερη αυτονομία που παρουσιάζουν τα οχήματα μετατροπής, οι υψηλές αντικρουστικές ιδιότητες και οι υψηλές προδιαγραφές ασφάλειες είναι ακόμα κάποιοι από τους θετικούς παράγοντες ως προς την χρήση του υγραερίου κίνησης και της ασφάλειας που μπορεί να παρέχει, αφού σύμφωνα με μελέτες σε οποιαδήποτε περίπτωση ατυχήματος, το σύστημα υγραερίου παραμένει ανέπαφο, χωρίς την παραμικρή πιθανότητα  κινδύνου.

Εξίσου σημαντικοί παράγοντες είναι τα μεγάλα αποθέματα σε φυσικό αέριο, που ξεπερνούν το πετρέλαιο, οι μηδενικές απώλειες εξάτμισης καυσίμου κατά τον ανεφοδιασμό, καθώς επίσης και τα ενδεχόμενα κίνητρα που αναμένεται να δοθούν από τους προμηθευτές φυσικού αερίου, μιας και θα είναι κάτι καινούργιο στην αγορά των καυσίμων κίνησης.

lpg

Όσον αφορά τα αρνητικά της επιλογής αυτής, είναι η μικρή απώλεια ισχύος του κινητήρα συγκριτικά µε τη λειτουργία βενζίνης, ο πρόσθετος χώρος που απαιτείται για την θέση των φιαλών αλλά και το πρόσθετο φορτίο στο αυτοκίνητο που δημιουργούν. Στα αρνητικά υπολογίζεται και το κόστος μετατροπής που κυμαίνεται από 800 έως και 2.000 ευρώ.

*Φοιτητής Δημοσιογραφίας – Πανεπιστήμιο Frederick

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY