Ζούμε πλέον στην εποχή που όλοι είμαστε εξαρτημένοι από το διαδίκτυο. Τα τελευταία χρόνια και αφού γίναμε όλοι κάτοχοι “έξυπνων τηλεφώνων” (smartphones) διαπιστώνουμε πως μια συσκευή μπορεί να κάνει τα πάντα με ένα απλό κλικ. Τα smartphones είναι απαραίτητα στη ζωή του ανθρώπου και είναι πολύ χρήσιμα , όταν ξέρεις να τα χειρίζεσαι σωστά. Παρ’όλα αυτά πολλοί κάτοχοι smartphone σε όλο τον κόσμο παραδέχονται πως κοιμούνται μαζί τους, το παίρνουν μαζί τους στην τουαλέτα και είναι το πρώτο πράγμα που θα έσωζαν αν κάτι κακό συνέβαινε. Όπως και όλοι μας άλλωστε. Πόσο τρέξιμο κάνουμε για να προλάβουμε το 1% μπαταρίας που έχει απομείνει; Πόσα σενάρια επιστημονικής φαντασίας περνούν απ’το μυαλό μας όταν συνειδητοποιούμε πως το τηλέφωνο δεν είναι δίπλα μας;love-social-media

Το αστείο σε όλο αυτό το κύμα εθισμού που μοιράζουν τα smartphone είναι πως αντί να αντιληφθούμε το κακό που μας προσφέρει, απεναντίας ψάχνουμε τρόπους να το εντάξουμε περισσότερο στη ζωή μας.

Πέραν από τις άπειρες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, Instagram, Twitter, τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν τα λεγόμενα dating apps. Τί είναι; Dating apps είναι οι εφαρμογές που δημιουργήθηκαν μόνο και μόνο για να επιτρέπουν στα άτομα να συνομιλούν , να φλερτάρουν , να βγαίνουν και ενδεχομένως να εμπλέκονται ρομαντικά μέσω μηνυμάτων (chatting). Θα μου πεις αυτό μπορείς να το κάνεις και μέσω Facebook. Η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο είναι πως την ώρα που αποφασίζεις να μπεις online εμφανίζονται πλησιέστερες επιλογές που έχεις , δηλαδή όπου και να βρίσκεσαι εκείνη τη στιγμή σου δείχνει σε πόσα ακριβώς μέτρα μπορείς να βρεις το “ταίρι” σου.

Πολλοί είναι αυτοί που αγάπησαν τα dating apps αφού μετά από έρευνες που έχουν γίνει περισσότεροι απο 3.6 εκατομμύρια χρήστες smartphone τις χρησιμοποιούν επί καθημερινής βάσεως.

Μπορεί ναι μεν αυτές οι εφαρμογές να είναι αρκετά ενδιαφέροντες και διασκεδαστικές αλλά κατά τη γνώμη μου μπορούν εύκολα να αποβούν καταστροφικές.

Η καθημερινή χρήση των dating apps μειώνει όλο και περισσότερο την προσωπική επαφή ανάμεσα στους ανθρώπους και τους περιορίζει ακόμα πιο πολύ στον κόσμο του διαδικτύου.

Μπορεί για κάποιους να φαίνομαι παλιομοδίτικη αλλά μεγαλώνοντας και βιώνοντας αυτή την απότομη αλλαγή που έδωσε το διαδίκτυο στη ζωή μας μπορώ να πω με σιγουριά πως η προσωπική επαφή έχει αλλοιωθεί στο έπακρον. Όσο και να σας φαίνεται απίστευτο , χρόνια πριν για να ξεκινήσεις μια σχέση έπρεπε να μιλήσεις στο άτομο που σε ενδιαφέρει προσωπικά. Ούτε μηνύματα, ούτε sticker, ούτε εικονίδια που υποτίθεται δείχνουν το τι νιώθεις τη συγκεκριμένη στιγμή. Όλα αυτά έπρεπε να τα δείξεις ευθέως κερδίζοντας τον άλλο με τον αυθορμητισμό και την προσωπικότητα σου.

Κλισέ αλλά αληθινό, ο πραγματικός έρωτας βρίσκεται εκεί έξω και σε περιμένει. Κλείσε την οθόνη τώρα.

the-best-dating-apps

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY