Ablaze: O “Δολοφόνος της Μεσογείου”!

Από: Βαρνάβας Τιμοθέου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Χαρίκλεια Γιάγκου

 

10942515_10152643817203364_6878708205894108044_nΟ Ablaze είναι ένας 27χρονος master of ceremonies, μισος Αυστραλός και μισός Κύπριος, γεννημένος στην Λευκωσία. Ο Ablaze συμμετέχει σε urban events σε όλο το νησί, παρουσιάζοντας σε ρόλο MC events, από πολύ νεαρή ηλικία. Το όνομα του είναι γνωστό σε κάθε πόλη του νησιού αφού έχει κάνει εμφανίσεις σε clubs, ιδιωτικά events, raves αλλά και beach parties. Επιπλέον, κτίζει όνομα και διεθνώς, με εμφανίσεις σε Λίβανο (Μπειρούτ), Αγγλία (Λονδίνο, Μπέρμπινχαμ), Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) αλλά και ΗΠΑ (Νέα Υόρκη).

Αναφερόμενος ως ο «Δολοφόνος της Μεσογείου» από τον DJ-Kris Stylez, ο Ablaze κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο τραγούδι του με τίτλο “I KNOW”. Η παραγωγή ήταν δουλειά του Rico από τους NEVMA, ενός από τους πιο γνωστούς DJ και παραγωγούς της Ελλάδας. Το τραγούδι είχε σημαντική επιτυχία καθώς το επίσημο video clip του έφτασε στην 3η θέση της σχετικής λίστας τόσο του NRG αλλά και του MTVcy MUSIC TELEVISION και ακούστηκε από όλους τους μεγάλους ραδιοσταθμούς της χώρας.

Ο Ablaze τον Γενάρη του 2012 υπέγραψε στο FAMILY THE LABEL του Νίκου Βουρλιώτη από τους GOIN’THROUGH, γνωστού και ως Nivo. Η επιτυχία του «I KNOW» έχει γίνει remixed και συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ των GOIN’THROUGH, «GALLERY».

Το άλμπουμ του «THE HEATWAVE» κυκλοφόρησε με επιτυχία τον Οκτώβρη του 2013. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται μεγάλα ονόματα της Ελληνικής hip-hop σκηνής όπως ZAN BHATIST, GOIN THROUGH, B-SYKES (THE FADE), ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΗ αλλά και ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΙΚΟΥΔΗ.

Ο Ablaze, επίσης, συμπεριλήφθηκε στην ελληνική έκδοση του παγκοσμίου φήμης INKED MAGAZINE στο τεύχος Μαίου το 2013. Μαζί με το περιοδικό δινόταν και ενα δωρεάν CD του με δύο τραγούδια από τις τελευταίες του ηχογραφήσεις.

Το 2014, έκανε περιοδία σε Βουλγαρία και Γερμανία. Το μέλλον του αναγράφεται λαμπρό με περισσότερα μουσικά βίντεος και δυναμικές κινήσεις βάζοντας με συνέπεια την Κύπρο στον χάρτη της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας.

10947479_895803281248_539293967_n 10934433_895801469878_174903476_n

Καταρχήν, θα θέλαμε να μας πεις λίγα λόγια για τη δουλειά σου και με ποιο τομέα της μουσικής ασχολείσαι συγκεκριμένα, έτσι ώστε να σε γνωρίσει και καλύτερα το κοινό.

Εγώ σπούδασα Business στην Αγγλία και όταν τέλειωσα αποφάσισα να εξελιχθώ σαν MC, που ήταν και το hobby μου. Έγινα MC, δηλαδή είμαι ένας hip-hop rapper, που κάνει rap με αγγλικό στοίχο.

Έχω ενταχθεί στην ελληνική μουσική βιομηχανία μέσα από κάποια prοjects, κάτι που δεν έχουμε στην Κύπρο δυστυχώς, έτσι είναι απαραίτητο για ένα rapper να επεκταθεί στο εξωτερικό. Πρόσφατα ήμουν στη Γερμανία για κάποια video clips και γενικότερα κυνηγώ τις ευκαιρίες που μου παρουσιάζονται. Κάποιος που θεωρείτε rapper πλέον πρέπει να ξεφύγει από τα δεδομένα που υπήρχαν παλαιότερα. Δηλαδή ο κάθε rapper πλέον παλεύει σε ένα στίβο μάχης που ονομάζετε hip-hop, έτσι και εγώ είμαι μαχητής σε αυτό το στίβο.

Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το χώρο;

Κατά την διάρκεια των σπουδών σου, ανακαλύπτεις τον εαυτό σου, μαθαίνεις να ζεις μόνος σου, ειδικά σε μια ξένη χώρα. Έτσι καταλαβαίνεις τι σε κάνει χαρούμενο, τι σου δίνει την ώθηση να προχωρήσεις. Είδα ότι αυτό το hobby ήταν κάτι που με έκανε να νιώθω ξεχωριστά. Όμως οι σπουδές μου ήταν κάτι σημαντικό για μένα και ήθελα να τελειώσω με το κεφάλαιο αυτό, γι αυτό είπα να κάνω κάτι παράλληλα.

 

Πως προέκυψε η συνεργασία σου με το «Family the Label»; Πες μας λίγα λόγια γι’ αυτή σου τη συνεργασία.

Αφορμή της γνωριμίας μας ήταν μια συναυλία που είχαν κάνει στο Surrey, στο πανεπιστήμιο μου, πριν από πολλά χρόνια. Η συναυλία έγινε από το Family, δηλαδή από τους Goin’ Through και τους Νevma, όπου εκεί εντελώς τυχαία γνωριστήκαμε με τα παιδιά. Έτσι άνοιξε ένα νέο μουσικό κεφάλαιο στη ζωή μου, που με έφερε στο σημείο που βρίσκομαι σήμερα, εκεί ξεκίνησε η καριέρα μου να γίνετε πιο επαγγελματική. Το Family αποτελείται από διάφορα συγκροτήματα, που ήταν όλοι κάτω από την ίδια ομπρέλα, πλέον ακολουθούν μια πιο ανεξάρτητη πορεία. Εγώ έχω καλές σχέσεις με όλα τα μέλη.

Η συνεργασία σου, με την Κατερίνα Στικούδη, πως έχει προκύψει;

Αυτή η συνεργασία ξεκίνησε μέσω του Βαγγέλη ή DJ Rico όπως είναι πιο γνωστός, που είναι ο παραγωγός μου, αλλά και φίλος μου και συνεργάζεται και με την Κατερίνα Στικούδη. Μέσω του Βαγγέλη, γνώρισα την Κατερίνα και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε σε κάποιο κομμάτι. Το κομμάτι αυτό,«Μίλια μακριά» γυρίστηκε σαν street video clip πριν ενάμισι χρόνο,  και σημείωσε μεγάλη επιτυχία online.

 

Ήταν εύκολο για σένα να συνεργαστείς με τέτοια ονόματα;

Μέσω του Family κατάφερα να έχω διασυνδέσεις με πολλούς τραγουδιστές και μουσικούς της Αθήνας. Έχω γνωρίσει πολλά μουσικά πρόσωπα της hip-hop μουσικής τα τελευταία χρόνια, αλλά και γενικότερα και από άλλα είδη μουσικής.Έτσι ήταν πιο εύκολο και είναι πιο εύκολο για μένα, να έρθω σε επαφή μαζί τους αλλά και να συνεργαστούμε.

Πόσο δύσκολο πιστεύεις ότι είναι να ασχοληθεί κάποιος με την Rap/Hip Hop μουσική στην Κύπρο του 2015; 

Είναι εύκολο στις μέρες μας για κάποιον να ανεβάσει μουσική online και να γίνει γνωστός στο κοινό. Δηλαδή να προσπαθήσει να κτίσει τη μουσική του καριέρα μόνος του, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει παλαιότερα, που δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μέσα. Το αρνητικό της υπόθεσης όμως είναι ότι αρκετοί άνθρωποι που δεν έχουν τις μουσικές βάσεις, την μουσική παιδεία και τις γνώσεις, ανεβάζουν κάτι στο Υoutube και αυτοπροσδιορίζονται τραγουδιστής, MC κτλπ.

Οι συνθήκες πλέον όμως σίγουρα είναι καλύτερες για κάποιο που ασχολείται με την hip-hop μουσική, αφού έχει ξεφύγει από αυτό που χαρακτηρίζεται σαν underground.

10928589_895803161488_624551529_nΤι πρέπει να χαρακτηρίζει κάποιον σαν άτομο για να μπορέσει να ασχοληθεί και να υποστηρίξει αυτού του είδους τη μουσική;

Πρέπει να επιμένει, να δουλεύει σκληρά και να πειραματίζεται. Πρέπει να προσπαθεί να ακούει τον εαυτό του, αλλά και το κόσμο. Σίγουρα οι εμπειρίες και οι συνεργασίες θα τον βοηθήσουν για να έχει μια μεγαλύτερη ανέλιξη. Θα συναντήσει και δυσκολίες, αλλά αυτή είναι η πορεία για να περάσεις στο νέο επίπεδο.

Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες εσύ στη καριέρα σου;

Σίγουρα οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, αλλά και στη Κύπρο τα τελευταία χρόνια κάνουν πιο δύσκολη και την δική μας ζωή. Οι δουλειές δεν είναι στα επίπεδα των περασμένων χρόνων, που ήταν πιο εύκολο για κάποιο να βρει συνεργασίες. Έτσι προσπαθώ να επεκταθώ και σε άλλες χώρες. Πέρσι τον Μάρτιο είχα οργανώσει mini tour στη Βουλγαρία, μέσω του dj μου, του Mikey Flex ο οποίος είχε καταφέρει να έρθει σε συμφωνία για μια hip-hop συνεργασία.

Έχεις συνεργαστεί και με καλλιτέχνες σε άλλες χώρες;

Ναι πρόσφατα είχα μια συνεργασία στη Γερμανία, με ένα Γερμανό rapper, που γυρίσαμε δύο καινούργια video clips. Πρέπει ο καθένας να μπορεί να επεκταθεί μόνος του. Είναι πολύ χρήσιμες οι διασυνδέσεις που θα κάνεις στο χώρο, αλλά από εκεί και πέρα μόνος σου θα πρέπει να προσπαθείς να κάνεις καινούργια πράγματα.

Ποια θεωρείς την πιο σημαντική στιγμή της μέχρι σήμερα επαγγελματικής σου πορείας;

Όταν ήρθα σε επαφή με τη μουσική βιομηχανίας της Ελλάδας και όταν είδα ότι ο παραγωγός μου συνεργάζεται με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες. Τα επαγγελματικά studios και γενικότερα o επαγγελματικός τρόπος με τον οποίο κινούνται τα πάντα στην Ελλάδα, με έκαναν να νιώσω ότι έχω ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο.

Με τον παραγωγό σου πως γνωριστήκατε;

Στην συναυλία, στο Surrey.

Ποια είναι η φιλοσοφία της ζωής σου;

Να μην σταματάς, να προσπαθείς να βάζεις κάποιους στόχους και να κάνεις ότι μπορείς για να τους φτάσεις. Ότι στόχοι και αν είναι αυτοί. Ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να προσπαθεί να κυνηγά τα πράγματα που τον χαροποιούν.

Τι άλλο να περιμένουμε από εσένα σε βάθος χρόνου;

Θέλω να επεκταθώ σε παγκόσμιο επίπεδο και να κάνω συνεργασίες με καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου.

Είχες μια τέτοια συνεργασία μέχρι τώρα;

Ναι, είχα μια συνεργασία στις Η.Π.Α με τον Mister Ness πριν δύο χρόνια,  με το κομμάτι «Οn Fire». Το τραγούδι μπορεί να το βρεί κάποιος στο VEMEO.

Ετοιμάζεις κάτι καινούργιο;

Ναι έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα ένα street video clip, που έκανα στη Κολωνία της Γερμανίας σε συνεργασία με τους Reezy Reez και ονομάζετε «Tell Dem». Σε δύο βδομάδες θα κυκλοφορήσει ακόμα ένα video clip, το οποίο έγινε και επίσης στη Γερμανία.

Στην Ελλάδα ετοιμάζεις κάτι καινούργιο;

Ναι στην Ελλάδα έρχεται ένας νέος δίσκος των Goin’ Through, που θα τιτλοφορείται «20 χρόνια Goin’ Through». Μάλλον θα είναι έτοιμος στις αρχές του καλοκαιριού και συμμετέχω σε ένα κομμάτι του δίσκου.

Όσο αφορά τον Albaze, πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.. με ποια άλλη ασχολία σου αρέσει να καταπιάνεσαι όταν έχει ελεύθερο χρόνο;

Στον ελεύθερο μου χρόνο διαχειρίζομαι ένα cafe-bar στη Λευκωσία, το «Shisha Buzz» το οποίο φημίζεται για τον ναργιλέ του. Έτσι φροντίζω να εξασκώ και τις γνώσεις μου, που απέκτησα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου.

Ποιο είναι το πιο extreme πράγμα που έχεις κάνει μέχρι τώρα στη ζωή σου;

Είμαι γενικά extreme τύπος στη ζωή μου, ζω τη ζωή μου. Όταν όμως ασχολήσε με τη μουσική καθημερινά έρχεσαι αντιμέτωπος με ακραίες καταστάσεις και θα δεις διάφορα. Ένα περιστατικό που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι στα γυρίσματα του τραγουδιού που κάναμε με την Κατερίνα Στικούδη, που είμασταν από το απόγευμα μέχρι το άλλο πρωί στο Πειραιά για τα γυρίσματα. Ήταν μια πραγματικά κουραστική μέρα, αλλά φροντίζω να ζω όλες τις στιγμές μου και την κάθε εμπειρία στο full.

Μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς μουσική;

Όχι, δεν μπορώ.

Ποιο είναι το μότο της δικής σου ζωής;

Don’t stop, πάντα να προσπαθείς να φτάσεις τους στόχους σου. Αν σταματήσεις ή αν κάνεις ένα διάλειμμα κάπως χάνεις το παιχνίδι. Αυτό ισχύει γενικότερα και εκτός μουσικής.

Ποιος είναι ο χειρότερος σου φόβος;

Το μέλλον της χωράς, ελπίζω να έρθουν καλύτερες μέρες στη χώρα μας.

Αν θα έπρεπε να συμβουλεύσεις ένα νεαρό άτομο που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τον δικό σου χώρο. Τι θα του έλεγες και γιατί;

Να το ψάξει, να δει ακριβώς τι θέλει, να το παλέψει και να είναι οργανωμένος. Στη ζωή τίποτα δεν είναι δωρεάν, πρέπει να πληρώνεις τα πάντα στη ζωή. Αν δεν πιστέψεις ο ίδιος στον εαυτό σου κανένας άλλος δεν θα πιστέψει σε σένα.

Έχεις κάποιο πρότυπο; Αν ναι, ποιο και γιατί;

Σαν πρότυπο έχω διάφορους μουσικούς καλλιτέχνες από το εξωτερικό που μου δίνουν το κίνητρο, αφού βλέπω ότι κατάφεραν να ξεπεράσουν διάφορες δυσκολίες και να τα καταφέρουν. Κάποιοι από αυτούς είναι ο Fabolous, o oποίος είναι ένας ΜC που ακολουθώ χρόνια και διάφοροι άλλοι Αμερικανοί rappers που παρακολουθώ χρόνια.

Γιατί μας αρέσει ο Ablaze στην “άλλη άποψη”.

O Αblaze μας αρέσει στην Άλλη Άποψη επειδή είναι ένας ταλαντούχος Κύπριος μουσικός, που διαπρέπει στο εξωτερικό σε ένα είδος μουσικής που λίγοι συμπατριώτες μας έχουν καταφέρει να υποστηρίξουν σε τέτοιο βαθμό. Στο βιογραφικό του καταγράφονται συνεργασίες στο εξωτερικό, σε χώρες όπως η Γερμανία και οι Η.Π.Α, όπως και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας. Άνθρωπος που έχει αντιληφθεί το νόημα της ζωής, ο Αblaze έχει μάθει να παλεύει για τους στόχους του και όπως φαίνεται μέχρι τώρα μέσα από τις δουλειές του, τα πηγαίνει περίφημα.

10945514_10152643816593364_3991378504413249883_n 10868154_10152643817608364_6383145763770565430_n 10444331_10152643817813364_6796961582654992600_n

Μπορείτε να ελέγξετε την μουσική αλλά και διάφορες άλλες δραστηριότητες του Ablaze από διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Facebook @ Alexis Ablaze Manison

Instagram @ Ablazin

Twitter @ AblazeLIVE

 

 

 

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY