Alex Cle: O mr MaloChico!

Από: Βαρνάβας Τιμοθέου, Νικολέττα Αντωνίου, Χαρίκλεια Γίαγκου

 

 

 

 

Alex Cle (Αλέξανδρος Κληρίδης):

 

1002804_10151491194288616_576314116_n

1987 – 2 Απριλίου Γέννημα, Λευκωσία

1999- 2006 – GcSchool of Careers

2003 – Present – Djing – Alex.Cle

2006- 2008 – Εθελοντής ΛΟΚ

2006 – Founded Malochico

2008 – 2011 – University of Sussex Law / Brighton, Sussex

2011 – 2012 – College of Law / London

2011 – Founded Malochico Love

2013 – Founded Malochico Life

2012 – Started Working as an Advocate

 

 

 

Γιος του δικηγόρου, Χρίστου Κληρίδη και της Ελένης Κληρίδου. Αδελφός της Φοίβης Κληρίδου, δικηγόρος και πλέον διευθύντρια του MaloChicoLove και του Κωνσταντίνου Κληρίδη, φοιτητή νομικής Αγγλίας. Λατρεύει τα ζώα και γι’ αυτό έχει 3 στο σπίτι και χιλιάδες που ανέχεται καθημερινά (Αστείο).

 

Από νεαρή ηλικία είχε μια ειδικότερη έλξη προς την μουσική αλλά και να είναι το άτομο που είναι πάντα έτοιμο να διασκεδάσει την παρέα. Ο τύπος που παίρνει πάντα το stereo στην εκδρομή του σχολειού, ο τύπος που πάντα παίρνει έτοιμες μακαριστές κασέτες στα γενέθλια συμμαθητών και ο τύπος που πάντα φέρνει χαρά όπου πάει.

Γι’ αυτό και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ακολούθησε το Djing κάτι το οποίο ακόμα εξασκεί όπως και την παραγωγή δικής του μουσικής. Μέσα από το Djing δημιούργησε και την ομάδα/εταιρεία MaloChico που πλέον θεωρείται μια από τις πιο γνώστες οργανώσεις νυχτερινών εκδηλώσεων και όχι μόνο.

 

Σπούδασε νομικά κάτι το οποίο επίσης εξασκεί καθημερινά με περηφάνια ως το κύριο του επάγγελμα στο οικογενειακό δικηγορικό γραφείο.

 

Είναι υπεύθυνος για την δημιουργία άλλων sub brands που έρχονται από το MaloChico concept, τα οποία με επιτυχία είναι πλέον δραστήρια σε διαφορετικούς και ανεξάρτητους χώρους το ένα με το άλλο. MaloChicoLoud – Μουσική, MaloChicoLove – Μόδα και Τέχνη, Malochico Life – Ζωή. Είναι ένα φοβερά πολυάσχολο άτομο γεμάτο φιλοδοξία και στόχους. Συνέχεια σε δουλειά με τον ένα τρόπο ή τον άλλο. Συνέχεια να ψάχνει νέες εμπειρίες, γνωριμίες, συνεργασίες και μαθήματα ζωής τα οποίο θα τον δημιουργήσουν σαν άτομο.

 

Πάντα έτοιμος να δώσει, πληρώσει, ακούσει, δει, γνωρίσει, ζήσει, μελετήσει, ακολουθήσει και μετά να πάρει, πληρωθεί, μιλήσει, δείξει, γνωριστεί, χαρίσει, διδάξει και οδηγήσει διοικήσει.

Είναι 27 χρονών και πάντα ξεκινά από σήμερα.

 

alex cle

 

 

 

Αναφορά στις ομάδες του “MaloChico” concept:

 

 

Η “γέννηση” της MaloChico:

Η πρώτη ομάδα, δημιουργήθηκε οργανικά, από τότε που ήμουν στο σχολείο.  Ήμασταν μια ομάδα, που απλά μας άρεσε να διασκεδάζουμε! Εγώ από πάντα ήμουν Dj και έτσι διασκεδάζαμε σε διάφορα venues.  Τότε μας ήρθε μια πρόταση.  Μας είπαν: «αφού είστε οργανωμένοι σαν παρέα γιατί δεν κάνετε ένα πάρτυ;». Έτσι ξεκινήσαμε σε ένα φιλικό επίπεδο.  Τελικά, αυτή μας η προσπάθεια είχε θετική ανταπόκριση από το κοινό, παρόλο που εμείς στην ουσία δεν κάναμε κάτι το εξωπραγματικό.

Αυτό άρχισε να εξελίσσεται, όπου είχαμε αποκτήσει και το κοινό μας.  Ακόμη και σήμερα, μετά από 8 χρόνια, μπορώ να σας πω ότι ποτέ δεν είδαμε αυτό που κάναμε ως μια επιχείρηση. Κάποιοι λένε ότι είναι λάθος, που δεν μας επιφέρει πολύ κέρδος, αλλά μας φέρνει ευτυχία!

Για τον πιο πάνω λόγο διοργανώνω πολλές εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο, ποτό, απλά και μόνο για να ζήσω κάποια πράγματα.  Ξέρω ότι μόνο εγώ μπορώ να το κάνω, δεν θα έρθει κάποιος να το κάνει για μένα.  Με αυτόν τον τρόπο νιώθω ωραία και αυτό το βγάζω προς τα έξω.

Σε κάποια φάση το “Malo Chico”, συνειδητοποιήσαμε ήταν στην κορυφή και όπως όλα που φτάνουν σε αυτό το σημείο, δυο είναι τα πιθανά σενάρια.: είτε που θα κλείσεις την επιχείρηση και να έχεις το τρόπαιο της επιτυχίας σου σε τροπαιοθήκη, είτε που θα πιάσεις πάτο. Εμείς ακολουθήσαμε την  τρίτη λύση! Αυτή που θα ανοίξεις νέα πεδία στο χώρο σου, θα έχεις νέες γνωριμίες, άτομα δηλαδή που δεν είναι και τόσο της νυκτερινής ζωής.  Ήταν και ο λόγος δημιουργίας των νέων μας ομάδων.

 

 

MaloChicoLove:

Ανοίξαμε το Malo chico Love, το οποίο απευθυνόταν κυρίως σε γυναικείο κοινό.  Βασικά ασχολείται με την μόδα και λόγω αυτού τώρα έχει τρομερή απήχηση, αφού συνδέει το χειροποίητο κόσμημα (custom – made) και ταυτόχρονα στηρίζει μια κλειστή επιχείρηση που θέλει να πουλήσει τα χειροποίητα κοσμήματα της με την προώθηση της στο “Malo Chico Love”.

Σε όλα τα “Malo Chico” concepts  έχουμε μια τάση να στηρίζουμε τους ντόπιους. Η πολιτική της οργάνωσης μας, δεν ήταν ποτέ να έχουμε ξένο εργατικό δυναμικό απλά και μόνο επειδή θα μπορούσε να μας φέρουν περισσότερα άτομα λόγω της επωνυμίας τους.  Πάντα λέμε, όποιος θα έρθει, θα είναι επειδή θέλει να διασκεδάσει μαζί μας. Όλοι είναι Κύπριοι, δεν θέλω να φανώ ρατσιστής απλά το θεωρώ πιο σωστό.

 

 

MaloChicoLoud:

Όταν ήρθα Κύπρο, ξεκίνησα να κάνω διάφορα σεμινάρια για Dj’s σε ανερχόμενους ανθρώπους, σε αυτούς που ήθελαν αλλά δεν τους δόθηκε ποτέ η ευκαιρία αλλά και σε άτομα που τους άρεσε το χόμπι. Αυτό γινόταν κάθε Κυριακή, ήταν ανοικτό σε όλους. Είχαμε και ομιλητή, ο οποίος ήταν ένα άτομο το οποίο θεωρούσα κατάλληλο ή τον θαύμαζα.  Μετά καταλάβαμε ότι όλοι είχαμε πλεονεκτήματα από αυτό.  Ο ομιλητής από πλευράς του, δεχόταν τον σεβασμό ενώ το κοινό του κάτι μάθαινε από αυτόν.  Στην ουσία αυτός ήταν ένας πολύ ωραίος τρόπος να απολαύσεις ένα καφέ, μια Κυριακή απόγευμα. Και έπειτα από δύο χρόνια, αφού απέκτησε το δικό του κοινό, δηλαδή φτάσαμε να είμαστε σαν μια διάλεξη των 60 ατόμων, ξεκίνησαν οι dj’s να είναι σε συνεργασία. Εννοείτε πως αυτό ήταν πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Κύπρου αφού μέχρι τότε, ήταν σε ανταγωνισμό. Το κλίμα ήταν άκρως φιλικό και μάλιστα, είδαν ότι μπορούσαν να συνεργάζονται.  Αυτό ταυτίστηκε και με το Loud.  Το Loud, αποτελείται από διάφορους Dj, οι πλείστοι πετυχημένοι στον τομέα τους. Είναι κάθε βράδυ σε διαφορετικό τόπο, με στόχο να προωθήσουν την δουλεία τους και τον εαυτό τους σε ένα πιο επαγγελματικό επίπεδο.

 

10616085_1570337903184979_6533528072021178137_n

 

Συνεχίζουμε να έχουμε τα μαθήματα τις Κυριακές, με πιο πολύ επαγγελματισμό αυτή την φορά. Γενικά, προωθούμε την δουλειά του dj.  Για παράδειγμα θα κλείσουμε μια καλή συμφωνία για τον καθένα από τους dj’s, ή θα του δώσουμε μια δουλεία η οποία δεν είναι στο στυλ των υπόλοιπων. Εννοείτε, ότι το «Malo chico Loud» δεν παίρνει προμήθεια από τις συμφωνίες που κλείνουμε.  Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τους παραγωγούς μας, την επιχείρηση και την δουλεία μας.

Ξεκινήσαμε ακόμα, και τα Loud rooms. Αυτό είναι ένα κομμάτι του “Malo chico Loud”, εμπνευσμένο από μια διεθνής καμπάνια, το “Boiler Rooms”, κατά το οποίο μπροστά από τον Dj υπάρχει μια κάμερα και ο κόσμος είναι πίσω του και τον βλέπει για δυο ώρες.  Συνήθως αυτό γίνεται σε venues.  Εμείς όμως δεν βασιζόμαστε μόνο στην μουσική αλλά σε όλο το επεισόδιο.  Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η τοποθεσία, ο κόσμος, η μουσική και ο Dj τα οποία δένουν όλα μαζί για να επιτευχθεί αυτό.  Λειτουργούμε δηλαδή σαν σκηνοθέτες, πως θα στηθεί η κάμερα και πως θα γίνει το όλο σκηνικό.  Κεντρικό θέμα μας όμως είναι ο Κύπριος performer τον οποίο προωθούμε σε ένα επεισόδιο το οποίο γίνεται και μέρος του portfolio του. Η είσοδος είναι δωρεάν και η πολιτική που ακολουθούμε είναι ότι ο καθένας φέρνει από κάτι.

 

 

 

MaloChicoLife:

Η “Malo Chico Life” δημιουργήθηκε με στόχο να βγάλουμε προς τα έξω την πολιτική μας. Για παράδειγμα, ότι μας αρέσουν τα ζώα, ασχολούμαστε με fitness και τα σχετικά.  Αυτό υπάρχει σαν σελίδα στο facebook, όπου το υποστηρίζει μια ομάδα.  Τα άτομα της ομάδας, κοινοποιούν είτε μια εικόνα είτε ένα άρθρο που έγραψαν οι ίδιοι στον ελεύθερο τους χρόνο. Βασικά στην σελίδα αυτή δημοσιεύουμε μόνο ότι μας εκφράζει.

Για όλα έχουμε μελλοντικά σχέδια, και ένα από αυτό για το Life, είναι η κυκλοφορία εφημερίδας που θα εμπεριέχει όλες μας τις δραστηριότητες.

 

 

 

Ποια είναι η φιλοσοφία των event της Malochico, η πηγή έμπνευσης, από που αντλείτε τις καινοτόμες ιδέες σας;

Όσο αφορά τις ιδέες και γενικά οτιδήποτε είναι εναλλακτικές, μπορώ να πω ότι είναι από εμένα που προέρχονται. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι δεν είμαι από τα άτομα που τους καθοδηγεί το χρήμα και κατά συνέπεια δεν κυνηγώ το εμπορικό. Γιατί όπως προανέφερα εμένα με ενδιαφέρει να περνώ καλά και να ζήσω κάποια πράγματα.  Δεν σκεφτόμουν ποτέ τι είναι επίκαιρο, λόγου χάρη σε θέμα καλλιτεχνών για να διοργανώσω ένα event. Ούτε με ενδιαφέρει το πότε θα το κάνω, ξέρω ότι έχω χρόνια ακόμη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορούσα να απαντήσω με σιγουριά, όσον αφορά τον πιο τρελό στόχο που κατάφερα. Γιατί πάντα σε μια τέτοια ερώτηση, η απάντηση μου θα είναι «ο επόμενος»!

Είναι απίστευτο το πώς ξεκινήσαμε.  Αρχικά, ήμασταν σε αίθουσες σχολείων, ενώ τώρα παίρνουμε άδειες για όλες τις εκδηλώσεις μας.  Είτε αυτές είναι από Αστυνομία είτε από Έπαρχο και τα σχετικά.

 

 

 

Στην πορεία σου όλη, είδες τον κόσμο να αλλάζει απέναντι σου; αν ναι, πως;

Μολονότι, όσον αφορά την στάση που κράτησε το κοινό, οι φίλοι και συγγενείς μου, δεν πιστεύω ότι άλλαξε η στάση τους από την αρχή της καριέρας μου μέχρι και τώρα. Αρχικά, οι γονείς μου δεν προσπάθησαν να με επηρεάσουν με κανένα τρόπο. Με άφηναν πάντα να κάνω αυτό που ήθελα.  Σεβαστήκαν τις δραστηριότητες μου εκτός του πεδίου της νομικής που με ήθελαν να ακολουθήσω επαγγελματικά. Τώρα για τους φίλους και τους γνωστούς μου, υπήρχε η αλλαγή αλλά πιστεύω είναι η αναμενόμενη αλλαγή λόγω ηλικίας.  Δεν άλλαξαν τα άτομα απλά άλλαξαν οι συνθήκες, οι καταστάσεις.

Εγώ προσωπικά έχω την ίδια ενέργεια με παλιά αλλά είμαι πιο σοβαρός σχετικά με τον τρόπο που βλέπω και διαχειρίζομαι καταστάσεις.

 

 

 

Ποια αποτελεί την σημαντικότερη στιγμή της επαγγελματικής σου ζωής;

Η σημαντικότερη στιγμή της επαγγελματικής μου ζωής; Δεν μπορώ να σας πω, γιατί θεωρώ ότι ακόμα να έρθει αυτή η στιγμή που θα μου μείνει για πάντα αποτυπωμένη στο μυαλό.  Πιστεύω ότι ακόμα δεν είμαι στην κορυφή.  Πάντα λέω στον εαυτό μου, « Είσαι 27 χρονών και δεν έκανες τίποτα ακόμα».

 

 

Τι είναι διασκέδαση για σένα;

Η διασκέδαση για εμένα είναι να είσαι σε οποιοδήποτε σενάριο και σκηνικό, ελεύθερος χωρίς υποχρεώσεις και έννοιες, και να είσαι εκεί επειδή το θέλεις.  Δεν έχει να κάνει ούτε με χρήμα ούτε με κόσμο. Είναι το πιο απλό πράγμα.

 

 

Τι να περιμένουμε από τον Αlex Cle σε 5 χρόνια από σήμερα;

Σε πέντε χρόνια από σήμερα, θα είμαι ο ίδιος όπως τώρα αλλά θα προσπαθώ ακόμη περισσότερο για να φτάσω πιο κοντά στην επιτυχία! Αλλά θα πω για κάτι που πιο είναι ρεαλιστικό και το έχω ήδη προγραμματισμένο.  Καταρχάς, δεν θα φύγω από την δουλεία που κάνω τα πρωινά γιατί απλά και ωραία, μου αρέσει να εξασκώ την δικηγορία. Είμαι άτομο που θέλω να βοηθώ τους πελάτες μου, στα δικαστήρια.  Άρα θεωρώ ότι θα είμαι ένας ακόμη καλύτερος δικηγόρος. Ενώ ταυτόχρονα, θα δουλεύω στα άλλα, σκοπός μου είναι αυτά τα brands και τα sub brands να απογειωθούν επιτέλους. Να βγουν και εκτός Κύπρου, και το πιστεύω ότι στα επόμενα τρία χρόνια θα το καταφέρουμε.  Στα 5 χρόνια πιστεύω ότι αυτά θα λειτουργούν από μόνα τους, εγώ θα είμαι εκεί για να το απολαμβάνω το δημιούργημα μου που μεγάλωσε, χωρίς να κάνω όλα αυτά που κάνω τώρα.

 

 

 

Τι να περιμένουμε από την MaloChico βραχυπρόθεσμα;

Να περιμένετε την αλλαγή από το Malo Chico.  Μόνο αυτό θα σας πω!  Γιατί αν δεν αλλάξουμε θα είμαστε σαν κρέας στην κατάψυξη.

 

 

 

 

Γιατί στην “άλλη άποψη” μας αρέσει ο Αlex Cle:

Γιατί είναι ένας υπερδραστήριος άνθρωπος της γενιάς μας. Έχει καταφέρει να βάλει σε σωστό δρόμο τα μακροχρόνια σχέδια του ως δικηγόρος, καταφέρνει να πραγματοποιεί το  hobby του dj, μας “ντύνει” με την MaloChicoLove, μας διδάσκει με την MaloChicoLoud, μας ενημερώνει με την MaloChicoLife, αλλά κυρίως μας διασκεδάζει με την MaloChico!

 

 

 

Και επειδή λένε ότι μια εικόνα αντιστοιχεί σε χίλιες λέξεις, “βάζουμε χίλιες λέξεις σε ένα video”!

 

 

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY