Αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο!

 

Ο κύπριος συγγραφέας Αναστάσιος Γεωργίου μας καλεί να αναζητήσουμε ένα καλύτερο αύριο.

 

“Αναζήτώντας ένα καλύτερο αύριο” είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Αναστάσιου Γεωργίου που θα κυκλοφορήσει σύντομα. 

Τον κ. Γεωργίου τον γνωρίσαμε μέσα από το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Γιατί να ονειρευτώ;”. Κατάφερε να μας ταξιδέψει με τον ξεχωριστό τρόπο γραφής του και να μας θυμίσει τη σημαντικότητα του να ονειρευόμαστε. Κατάφερε να κερδίσει το νεανικό κοινό και να αποσπάσει θετικές κριτικές.

Αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο – Περιγραφή

Σκοτεινιά και ασχήμια εκεί που κάποτε κυριαρχούσε το φως και η ομορφιά.

Πόλεμος εκεί που σηκώθηκαν οι μαύρες σημαίες.

Ένα παιδί τραγική φιγούρα ανάμεσα στα ερείπια που προκάλεσαν ο διχασμός και το μίσος.

Ένα παιδί, μα πολλά δάκρυα. Δάκρυα που αναβλύζουν από την πληγωμένη του ψυχή.

Αναζητά ένα καλύτερο αύριο. Ψάχνει την ελευθερία και τη γαλήνη.

Πού να είναι η ειρήνη; Πάει χάθηκε;

Ξεκινάει ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι δύσκολο, γεμάτο πόνο.

Χάνει τα πάντα αλλά δεν το βάζει κάτω. Συνεχίζει… Προσπαθεί να ζήσει.

Ο αγώνας για ζωή, άλλωστε, ποτέ δεν τελειώνει…

Το σημείωμα του συγγραφέα

Όλοι μας έχουμε ζήσει μερικά από αυτά τα πρωινά που με δυσκολία καταφέρνουμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι! Ξέρετε σε ποια αναφέρομαι, τα πρωινά που ξεκινούν με δεκαπέντε τουλάχιστον διαφορετικά παράπονα και γκρίνιες για τη ζωή μας. Αυτά τα πρωινά, που ουσιαστικά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το πόσο τυχεροί και ευλογημένοι είμαστε.

Στις οχτώ το πρωί ένας ήχος ακούγεται. Προσπαθώ με δυσκολία να ανοίξω τα μάτια μου. Κοιτάζω την οθόνη του κινητού μου τηλεφώνου… Ή μητέρα μου!

Σκέφτομαι να μην απαντήσω. Επέμεινε. Τελικά ξεφυσώντας απαντώ. Με ενημέρωσε για έναν διαγωνισμό συγγραφής από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου, της είπα πως δεν ενδιαφερόμουν και το έκλεισα.

Τα κατάφερε να με ξυπνήσει… Σηκώνομαι από το κρεβάτι και ετοιμάζω τον καφέ μου… Μαγική ανθρώπινη δη- μιουργία ο καφές. Αφήνω την μυρωδιά του να πλημμυρίσει τα ρουθούνια και τυλίγω τα χέρια μου γύρω από την κούπα. Κάθομαι στο μικρό μου γραφείο.

Ανοίγω τον υπολογιστή μου και η εικόνα ενός παιδιού με ένα κόκκινο μπλουζάκι και μια τζιν βερμούδα που βρέθηκε πνιγμένο στις ακτές της Τουρκίας κυριαρχεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρώτη είδηση… Πρώτη είδηση, όπως όλα τα σοκαριστικά γεγονότα. Βαθιά λύπη μας κατέκλυσε πάλι… Έγινε το θέμα συζήτησης για μερικές μέρες. Μερικές μέρες μόνο… Όπως γίνεται πάντα πριν ξεχαστεί ένα θέμα και θαφτεί κάτω από τον σωρό των παλιών συνταρακτικών γεγονότων. Όλα ξεχνιούνται και η ζωή μας συνεχίζεται κανονικά μέχρι το επόμενο επεισόδιο που θα μας ταράξει.

Τότε άνοιξα ένα αρχείο του Word και ξεκίνησα να γράφω…

Ένα μικρό παραμύθι που θέλει να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για την ανθρωπότητα σε μια φθίνουσα κοινωνία, όπου η ξενοφοβία και ο ρατσισμός τείνουν να επικρατή- σουν λόγω της ανθρώπινης ικανότητας να ξεχνάει με τόση ευκολία την ιστορία της.

Ή αναζήτηση του μικρού Αλ για ένα καλύτερο αύριο, η ελπίδα ενός παιδιού που μόνο άτομα με καρδιά μικρού παι- διού μπορούν να καταλάβουν.

Ευχαριστώ τη μητέρα μου για το συγκεκριμένο τηλεφώνημα, που με ξύπνησε. Νομίζω, άλλωστε, πως όλοι μας χρειαζόμαστε ένα « τηλεφώνημα » που θα μας « ξυπνήσει ».

Ίσως το μικρό μου παραμύθι να μην αποτελέσει το « τηλεφώνημα » αυτό. Αλλά ελπίζω πως, για μερικά άτομα τουλάχιστον, θα αποτελέσει ένα κάλεσμα προβληματισμού…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γεωργιού Αναστάσιος γεννήθηκε στην επαρχία Πάφου, στις 18 Μαίου 1994. Αποφοίτησε από το Λύκειο Πόλης Χρυσοχούς ως αριστούχος. Εξασφάλισε θέση στο τμήμα νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε να γράφει το πρώτο του βιβλίο κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.

Με το « Γιατί να ονειρευτώ;», το οποίο κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, έλαβε μέρος στο διαγωνισμό βραβείου Public και στα  Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας Κύπρου για εκδόσεις του έτους 2016. Με το « Αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο » συμμετείχε στο διαγωνισμό παιδικής λογοτεχνίας 2015 του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου όπου και βραβεύτηκε. Σήμερα πραγματοποιεί σπουδές νομικής στη Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο της Λυών.

 

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον Αναστάσιο! Καλοτάξιδο να είναι το νέο σου βιβλίο!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY