Πρώτο φοιτητικό Debate στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (video)

Την Κυριακή 15 Μαρτίου, η συντακτική ομάδαη άλλη άποψη” οργάνωσε φοιτητικό debate στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενόψει των επερχόμενων φοιτητικών εκλογών.

Η συντακτική ομάδα η άλλη άποψη” κατάφερε να πετύχει το απόλυτο στη συμμετοχή των παρατάξεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, δηλαδή συμμετείχαν όλες οι παρατάξεις με τους αντιπροσώπους τους. Πιο συγκεκριμένα η Πρωτοπορία εκπροσωπήθηκε από τον Ηλία Κακκή (πρόεδρος), η Προοδευτική από τον Απόστολο Τσακιστό (πρόεδρος), ο Αγώνας από τον Χρήστο Βαλιαντή (πρόεδρος), η Α.Φ.Επάλξη από τον Τάσο Μιχαηλά (πρόεδρος) και η Αναγέννηση από τον Φώτη Τριμπάκκιρο (ταμείας).

 Σκοπός και στόχος του debate ήταν να ακουστούν ίσα οι απόψεις όλων των παρατάξεων του Πανεπιστημίου, έτσι ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος φοιτητής ή πολίτης να έχει μπροστά του ένα μέτρο σύγκρισης των απόψεων, ιδεών και προβλημάτων που απασχολούν το φοιτητικό κίνημα.

Η δομή ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος καλέστηκαν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις να αναπτύξουν περιεκτικά τις προεκλογικές τους θέσεις, ενώ στο δεύτερο μέρος διεξάχθηκε ουσιαστικά και το debate. Δόθηκε δηλαδή σε όλους τους αντιπροσώπους των παρατάξεων το δικαίωμα να θέσουν ερωτήματα στους υπόλοιπους αντιπροσώπους.

Οι αντιπρόσωποι των παρατάξεων καταπιάστηκαν κυρίως με θέματα καίριας σημασίας, τόσο για το φοιτητικό κίνημα, όσο και για την ευρύτερη πολιτεία. Ασχολήθηκαν με ζητήματα όπως το Κυπριακό, η οριζόντια ψηφοφορία, η μετανάστευση των νέων επιστημόνων, τα γεγονότα της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης της ΦΕΠΑΝ, τους αγώνες και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την διεκδίκηση των φοιτητικών κεκτημένων, και φυσικά με την φοιτητική χορηγία.

Εν τέλη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τις πέντε παρατάξεις για τον εποικοδομητικό διάλογο που μας χάρισε την περασμένη Κυριακή και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία στην εκλογική διαδικασία.NO COMMENTS

LEAVE A REPLY