Η ευτυχία είναι στιγμές, μόνο στιγμές

Το άρθρο που ακολουθεί, γράφτηκε μετά από πολλά λάθη. Όχι συντακτικά λάθη. Λάθη ανθρώπινα.  Γιατί αν πάθεις 1,2,3 φορές κάτι, μόνο τότε μαθαίνεις. Είναι στην φύση του ανθρώπου να μην εκτιμάει όλα όσα έχει μέχρι να είναι πλέον αργά.

Πόσες φορές ακόμη πρέπει να το ζήσεις για να το κατανοήσεις, πως όταν έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο πρέπει να τον εκτιμάς γιατί δεν ξέρεις ποτέ – μα ποτέ, πως θα τα φέρει η ζωή και για πόσο ακόμη θα είναι εκεί μαζί σου;

Τα δεδομένα εύκολα γίνονται ζητούμενα. Για αυτό άλλαξε τις κακές σου συνήθειες τώρα. Μην αφήνεις την αναβλητικότητα να σε κυριαρχεί. Μην λες «θα την συναντήσω αύριο την Μαρία, γιατί η Μαρία καταλαβαίνει και δε θα θυμώσει αν την παραμελήσω ακόμα λίγο».

Περνάς καλά με την παρέα ενός ανθρώπου; Αγαπάς έναν άνθρωπο; Γελάς συνεχώς μαζί του;  Είτε η σχέση είναι φιλική ή ερωτική;eytyxia

Άσε αυτά που νιώθεις να εξωτερικευτούν, αυθόρμητα, με ειλικρίνεια, χωρίς περιορισμούς και  πες το, το γαμημένο το «σ ’αγαπώ». Μην αφήνεις τίποτα να εννοείται από τα συμφραζόμενα σου. Και μην αφήνεις τίποτα για αύριο.  

Πες στον δίπλα σου πόσο σημαντική είναι η παρουσία του για σένα, δείξε το με τις πράξεις σου.

Είναι τόσο μαγικό και ξεχειλίζεις από ευτυχία όταν ακούς : « Είσαι σημαντικός για μένα, η παρουσία σου στην καθημερινότητα μου με κάνει τόσο χαρούμενο και ευτυχισμένο».e6563ab12f80c235df5c7d63f8ee7bf5_XL

Κι αν απορείς γιατί σου τα γράφω όλα αυτά;

Οι άνθρωποι δεν μένουν για πάντα. Η αλλαγή, η απόσταση, οι συνθήκες, τα γεγονότα, η τύχη και η μοίρα δεν είναι σταθεροί παράγοντες, είναι απρόβλεπτες μεταβλητές.

Άνθρωποι έρχονται και φεύγουν. Εκτίμα όσα έχεις σήμερα γύρω σου γιατί το αύριο είναι άγνωστο.

Κι αν η ζωή δεν σου κλείσει το μάτι, κι αν η ζωή σου φερθεί σκάρτα, εσύ θα ξέρεις πως έζησες το κάθε λεπτό, πως εκτίμησες και το τελευταίο δευτερόλεπτο και θα είσαι χαρούμενος που θα έχεις τόσα πολλά να θυμάσαι , όταν γνώριμες μυρωδιές θα σου ξυπνούν αναμνήσεις από το παρελθόν ή ακόμα κι όταν θα επισκέπτεσαι στέκια, μπαράκια, περιοχές όπου στο μυαλό σου συνδέονται με στιγμές ξεγνοιασιάς, αγάπης και ευτυχίας και με ανθρώπους, ανθρώπους που λάτρεψες.

Η ευτυχία είναι στιγμές, μόνο στιγμές.

thumbnail

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY